Blog

Kurulumdan sonra neredeyse herkes bu endişeleri göz ardı etti!

Kurulumdan sonra neredeyse herkes bu endişeleri göz ardı etti!

Akilli kilit, bir elektronik teknoloji ürünü olarak, kurulum, sonraki kullanım ve bakimda önemli bir rol oynar. Kurulumdan sonra, akıllı kilidi etkinleştirmek ve ana PIN kodunu değiştirmek kadar önemli olan kendi kendini kontrol etmek, işlevleri denetlemek daha da önemlidir. Kendi kendini kontrolün belirli yönleri nelerdir? Size detaylı bir şekilde göstereyim.

1- Gönye levhalarının görünümünü kontrol edin.

Gönyelerin görünümünü kontrol edin Kurulumu tamamladıktan sonra, ön ve arka gönyelerin, gövde plakasının ve şamandıranın durumunu kontrol etmeliyiz. Gönyeler, kapı çerçevesiyle eşleşirken ofset ve eğik olmamalıdır. Gövde plakası ve şamandıra gevşek olmamalı veya şekil değiştirmemelidir.

2- İç mekan kilitleme fonksiyonlarını kontrol edin.

Kapalı alan kilidini kontrol edin Kapıyı kapatın ve kapıyı kilitli durumda tutun, ardından iç mekan kilidini kontrol edin. Örneğin, kilidi açmak için OPEN düğmesine çift tıklayın, kilidi indüksiyon kilidini açmak için kolu her iki taraftan tutun, acil durum döner düğmeyi çevirerek kilidi açmak, vb.

Sorunsuz bir şekilde kilidi açılıyorsa, kurulumda sorun yok demektir. Eğer kilitleme sıkışmaları, tekrarlanan işlemlerle kilidin açılamaması, alarm sonrası kapının açılamaması vb. sorunlar varsa, bu anormal bir durumdur.

3- Dış mekan kilitleme fonksiyonlarını kontrol edin.

Açık alan kilidini kontrol edin Kapıyı kapatın ve kapıyı kilitli durumda tutun, ardından dış mekan kilidini kontrol edin. Örneğin, parmak izi, PIN kodu, anahtar etiketi ve mekanik anahtar vb.

Normal bir şekilde kilidi açabiliyorsanız, kurulumda sorun yok demektir. Eğer doğrulama hatası, doğrulama başarılı olduktan sonra kilidin açılamaması, anormal alarm (sistem alarmı hariç), anahtarla kilidin açılamaması vb. sorunlar varsa, bu anormal bir durumdur.

4- Kilit fonksiyonlarını kontrol edin.

Kilit fonksiyonlarını kontrol edin Kolu kilidin dışında, birçok Philips EasyKey türü kapıyı kapatıldıktan sonra otomatik olarak kilitlenmeyi destekler.(Otomatik Kapı Kilit) Eğer anormal kilitlenme, kapı sallanması veya tam otomatik akıllı kilidin herhangi bir doğrulama olmadan kapıyı açması vb. sorunlar varsa, bu anormal bir durumdur.

5- Ağ fonksiyonlarını kontrol edin.

Ağ fonksiyonlarını kontrol edin Ağa bağlı Philips Easykey’in ağ bağlama durumu, uzaktan görüntüleme fonksiyonu, geçici PIN kodu fonksiyonu, kilidin açma kayıtlarını görüntüleme vb. gibi ağ fonksiyonlarının normal bir şekilde kullanılıp kullanılamadığı kontrol edilmelidir.

Yukarıdaki 5 kendi kendini kontrol noktasını elde etmek, akıllı kilidin kullanım deneyimini korumanın önkoşuludur.

Ancak, akıllı kilidin günlük kullanımı sırasında bazı anormal durumlar bizi şaşırtabilir. Kalite sorunu şüphesi olabilir. Ancak çoğu anormal alarm, ev güvenliğimizi koruma amacı taşır, bunu nasıl açıklarız?

“Sistem kilitli”

Sistem kilitli durumdayken parmak izi tanınamazsa ne yapmalı?

Philips EasyKey, sistem kilitli uyarısı ile donatılmıştır. Mobil telefonda sürekli yanlış şifre girişi ekranın kilitlenmesine benzer bir şekilde, akıllı kilidin deneme-yanılma alarmı, 5 dakika içinde 5’ten fazla kez parmak izi, PIN kodu, anahtar etiketi vb. ile ardışık hata yapılması durumunda tetiklenir. Sesli uyarı “sistem kilitli” diye hatırlatılır ve sistem kilitlenir. 3 dakika sonra alarm otomatik olarak kapatılabilir. Bu deneme-yanılma alarmı, hırsızların parmak izini çözmeye veya PIN kodunu kırmaya çalışmasını engellemek içindir.

“Kapı kilidi açık”

Kapıyı kapattığımda otomatik olarak kilitleneceğini düşündüm. Kilitlenmediğinde neden kilit “Kapı kilidi açık” diyor?

Genellikle Philips EasyKey, kapı kapatıldığında tam otomatik gövdeye sahiptir ve kilitlenmeyi bitirmek için kilit cıvatasını çıkarır. Bir kilitlenme başarısız olursa, anormal kilit cıvatası uyarısı tetiklenir. Sesli uyarı “Kapı kilidi açık” şeklinde duyulur ve kapıyı kilitlemeniz hatırlatılır. Kapıyı kilitlemek konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Kapı kilidine tepki yok

Panelden yanıt alamama, parmak izini tanıma veya diğer yanıt vermeme durumları, genellikle enerji kesintisi veya sistem çökmesinden kaynaklanır. Kapının enerjisi kesilirse, acil şarj için bir güç bankası kullanın ve bataryayı zamanında değiştirin. Sistem çöktüğünde akıllı kilidi yeniden başlatın. Birçok Philips şifre kilit türü, yeniden başlatma düğmesi ve acil durum güç arayüzünü kullanır, bir güç bankası bağladığınızda akıllı kilidi yeniden başlatabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir