Blog

Philips Akıllı Kilit “Sistem Kilitlendi” uyarısı verirse ne yapmalı?

Girişteki akıllı bir güvenlik cihazı olarak, Philips EasyKey birçok aile için tercih haline gelmiştir. Ancak akıllı kilidiniz “Sistem Kilitlendi” uyarısı verdiğinde ve işleme devam edemediğinde, birçok kullanıcı akıllı kilidin bozulduğuna inanır ve hatta şiddetle kilidi açmaya çalışabilir. Ve birçok kullanıcının aşağıdaki şüpheleri vardır.

“Sürekli olarak akıllı kartını kaybeden yaramaz çocuk, sistemin kilitlenmesine ve kapının kilidinin açılamamasına neden oluyor. Uyarıyı nasıl kapatabilirim?”

“Yaşlılar son birkaç gündür ciddi soyulan parmaklara sahipler. Ardışık tanıma başarısızlıklarının ardından akıllı kapı kilidi ‘Sistem Kilitlendi’ uyarısı veriyor. Bozulmuş mu?”

Aslında, akıllı kilitler günlük kullanımı sırasında birden fazla doğrulama başarısızlığı, akıllı kilidin sisteminin kilitlenmesine neden olabilir ve uyarıyı tetikler. Bu, Philips Parmazk İzli‘in sistem kilitlenme fonksiyonudur. Bu uyarının işlevi nedir? Sistem kilitlenmesi, akıllı kapı kilidinin kullanılamayacağı anlamına mı gelir?

“Sistem Kilitlendi” uyarısı nedir?

Bildiğimiz gibi, mobil telefonumuzda yanlış kilit ekranı şifrelerini birden fazla kez girdiğimizde telefon da kilitlenir. Philips EasyKey’in de sistem kilitlenme uyarı fonksiyonu vardır, bu aynı zamanda deneme yanılma alarmı olarak adlandırılır.

5 dakika içinde, yanlış parmak izi, PIN kodu veya anahtar etiketi vb. giriş yaparsanız, akıllı kapı kilidi “sistem kilitlendi” diye sesli uyarı yapar ve 3 dakika boyunca kilitlenir. Ardından, parmak izi, PIN kodu veya diğer kilidi açma yöntemleri fark etmeksizin, kapı kilidi açılamaz.

“Sistem Kilitlendi” uyarısının işlevi nedir?

 Sistem kilitlenme işlevi, birden fazla doğrulama başarısızlığından kaynaklanır, çünkü akıllı kapı kilidinin deneme yanılma koruma işlevini tetikler. Bu işlev, niyetleri olmayan kişilerin parmak izini veya PIN kodunu kırmaya çalışarak kapıyı kilitlemelerini önlemek amacıyla tasarlanmıştır. Dolayısıyla, kilidi açma doğrulaması 5 kez veya daha fazla başarısız olduğunda, sistem kilitlenme uyarısı tetiklenir ve anormal davranışları etkili bir şekilde caydırır ve gizli tehlikeleri en aza indirir.

Ayrıca, İnternet bağlantısını destekleyen Philips EasyKey, alarm mesajlarını uygulamaya yükleyip gönderir. Uzaktan gerçek zamanlı uyarılar, ön kapıda meydana gelen anormal durumu zamanında öğrenmemize olanak tanır.

Sistem kilitlendiğinde ne yapmalı?

Akıllı kilidi dikkatsiz bir işlem nedeniyle kilitlendiğinde panik yapmanıza gerek yoktur ve bir çilingir bulup şiddetle kırmalarını beklemeniz gerekmez. Akıllı kapı kilidi, 3 dakika sonra normal olarak kilidi açmaya geri dönebilir. Ardından, parmak izi veya PIN kodu ile kapıyı kilitleyebilirsiniz.

Ancak bazen sistem kilitlenme uyarısı elektronik bir işlev arızasının sonucu olabilir. Bu durumda, mekanik anahtar acil durum açma işlevinde önemli bir rol oynar. Bu nedenle, Philips EasyKey ile donatılan mekanik anahtarın evde saklanmaması daha iyi olur. Onu arabada, ofiste veya akraba ve arkadaşların evlerinde saklamanız önerilir.

Sistem kilitlenme uyarısı size daha fazla güven duygusu verir. Ayrıca, Philips EasyKey ayrıca düşük pil uyarısı, sökme uyarısı, dışarıdan zorla kilitleme ve anormal kilit cıvatası uyarısı gibi çeşitli uyarıları kullanır. Kapı kilidi sesli uyarı + Uygulama uzaktan mesaj, ev güvenliğini her yönden yükseltir ve size 24 saatlik bir ilgi sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir