Blog

Neden akıllı kapı kilidinin sürgü cıvatası önemlidir?

İşte anahtar nokta:

Akıllı kapı kilidi seçerken genellikle görünümüne, kilit gövdesine ve silindirine, kullanım deneyimine daha fazla dikkat ederiz ancak genellikle sürgü cıvatasını düşünmeyiz. Sürgü cıvatası önemsiz gibi görünebilir, ancak kapıyı açmak ve kapatmak için önemli bir rol oynar. Peki, nasıl kaliteli bir sürgü cıvatası seçilir? Philips EasyKey’in sürgü cıvatasının avantajları nelerdir?

Sürgü cıvatasının uzama uzunluğu, akıllı kapı kilidinin tamamen kilitlenebilmesini sağlamak için önemli bir göstergedir. Cıvatanın yetersiz uzama uzunluğu, akıllı kapı kilidinin hırsızlık karşıtı performansını etkiler. Cıvatanın ana sürgü cıvatası olarak kullanılması durumunda, sınıf A için cıvatanın uzama uzunluğunun en az 14 mm ve sınıf B için en az 20 mm olmaması gerektiği açıkça belirtilmiştir.

Sürgü cıvatasının malzemesi

Sürgü cıvatası, önemli bir taşıma bileşeni olarak malzeme sağlamlığı için katı gereksinimlere sahiptir. Genellikle piyasada bulunan sürgü cıvatası malzemelerinin çoğu çinko alaşımı ve paslanmaz çelikten yapılmıştır. Paslanmaz çelik, yüksek dayanıklılık, korozyon direnci, yüksek sıcaklık direnci ve deformasyon direnci avantajlarına sahiptir. Bu, onu Philips EasyKey gibi birçok yüksek kaliteli akıllı kapı kilidi markası için ilk tercih haline getirir.

Philips EasyKey’in sürgü cıvatası, 304 paslanmaz çelik veya anti-kaldırma, anti-testere ile kesilme önleme ve anti-çarpma yeteneklerine sahip metal malzemeler kullanmıştır. Philips akıllı kapı kilidi, şiddetli kilidi açmaya karşı direnci karşılamaktadır.

Akilli kilit, bir elektronik teknoloji ürünü olarak, kurulum, sonraki kullanım ve bakimda önemli bir rol oynar. Kurulumdan sonra, akıllı kilidi etkinleştirmek ve ana PIN kodunu değiştirmek kadar önemli olan kendi kendini kontrol etmek, işlevleri denetlemek daha da önemlidir. Kendi kendini kontrolün belirli yönleri nelerdir? Size detaylı bir şekilde göstereyim.

1- Gönye levhalarının görünümünü kontrol edin.

Gönyelerin görünümünü kontrol edin Kurulumu tamamladıktan sonra, ön ve arka gönyelerin, gövde plakasının ve şamandıranın durumunu kontrol etmeliyiz. Gönyeler, kapı çerçevesiyle eşleşirken ofset ve eğik olmamalıdır. Gövde plakası ve şamandıra gevşek olmamalı veya şekil değiştirmemelidir.

2- İç mekan kilitleme fonksiyonlarını kontrol edin.

Kapalı alan kilidini kontrol edin Kapıyı kapatın ve kapıyı kilitli durumda tutun, ardından iç mekan kilidini kontrol edin. Örneğin, kilidi açmak için OPEN düğmesine çift tıklayın, kilidi indüksiyon kilidini açmak için kolu her iki taraftan tutun, acil durum döner düğmeyi çevirerek kilidi açmak, vb.

Sorunsuz bir şekilde kilidi açılıyorsa, kurulumda sorun yok demektir. Eğer kilitleme sıkışmaları, tekrarlanan işlemlerle kilidin açılamaması, alarm sonrası kapının açılamaması vb. sorunlar varsa, bu anormal bir durumdur.

3- Dış mekan kilitleme fonksiyonlarını kontrol edin.

Açık alan kilidini kontrol edin Kapıyı kapatın ve kapıyı kilitli durumda tutun, ardından dış mekan kilidini kontrol edin. Örneğin, parmak izi, PIN kodu, anahtar etiketi ve mekanik anahtar vb.

Normal bir şekilde kilidi açabiliyorsanız, kurulumda sorun yok demektir. Eğer doğrulama hatası, doğrulama başarılı olduktan sonra kilidin açılamaması, anormal alarm (sistem alarmı hariç), anahtarla kilidin açılamaması vb. sorunlar varsa, bu anormal bir durumdur.

4- Kilit fonksiyonlarını kontrol edin.

Kilit fonksiyonlarını kontrol edin Kolu kilidin dışında, birçok Philips EasyKey türü kapıyı kapatıldıktan sonra otomatik kilit olarak kilitlenmeyi destekler. Eğer anormal kilitlenme, kapı sallanması veya tam otomatik akıllı kilidin herhangi bir doğrulama olmadan kapıyı açması vb. sorunlar varsa, bu anormal bir durumdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir